Hamilelik döneminde probiyotik alımı önemli. Doktorum günde 3
porsiyon süt ürünü tüketmemi önerdi. Süt ürünü denilince tercihim kefir ve
kendi yaptığım yoğurt. Bu zamana kadar yoğurt yaparken bir çok paket ve açık
süt denedim. Aysun the sütçü, İpek Hanım'ın Çiftliği ya da kendi köyümüze gittiğim
zaman konu komsudan alınan açık sütler yanında farklı paket süt markaları. İpek
Hanım Çiftliği en beğendiğim, kaymağı inanılmaz çok ve güzel ancak süt
oldukça yağlı. Haliyle ondan mayaladığım yoğurt da çok yağlı oluyor.
Son keşfim Yoncadan markası. Organik yoğurdunu çok lezzetli
buldum. Ben Carrefour'dan aldım, başka nerede satılıyor bilmiyorum.
Daha güzeli Yoncadan süt ile Atatürk Orman Çiftliği yoğurt
mayasından mayaladığım yoğurt oldu. İki litreye bir şişe AOÇ mayası koydum. Her
zamanki gibi üzerini örterek 8-9 saat civarında mayaladığım yoğurt kalıp gibi
oldu.
Kefir'i de daha önce kendim mayalamayı
denedim, iki başarısız deneyimim var. Tabiki 3. denemeyi yapacağım. Şimdilik
hazır paket tüketiyorum ve en sevdiğim ve sağlıklı olduğunu düşündüğüm AOÇ'nin
kefiri.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder