8 Haziran 2016 Çarşamba

Organik Yoğurt İşleri

Hamilelik döneminde probiyotik alımı önemli. Doktorum günde 3 porsiyon süt ürünü tüketmemi önerdi. Süt ürünü denilince tercihim kefir ve kendi yaptığım yoğurt. Bu zamana kadar yoğurt yaparken bir çok paket ve açık süt denedim. Aysun the sütçü, İpek Hanım'ın Çiftliği ya da kendi köyümüze gittiğim zaman konu komsudan alınan açık sütler yanında farklı paket süt markaları. İpek Hanım Çiftliği  en beğendiğim, kaymağı inanılmaz çok ve güzel ancak süt oldukça yağlı. Haliyle ondan mayaladığım yoğurt da çok yağlı oluyor.
 
Son keşfim Yoncadan markası. Organik yoğurdunu çok lezzetli buldum. Ben Carrefour'dan aldım, başka nerede satılıyor bilmiyorum.


Daha güzeli Yoncadan süt ile Atatürk Orman Çiftliği yoğurt mayasından mayaladığım yoğurt oldu. İki litreye bir şişe AOÇ mayası koydum. Her zamanki gibi üzerini örterek 8-9 saat civarında mayaladığım yoğurt kalıp gibi oldu.

Kefir'i de daha önce kendim mayalamayı denedim, iki başarısız deneyimim var. Tabiki 3. denemeyi yapacağım. Şimdilik hazır paket tüketiyorum ve en sevdiğim ve sağlıklı olduğunu düşündüğüm AOÇ'nin kefiri.

Yaşasın bol probiyotikli günler :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder