7 Haziran 2016 Salı

Badem Sütü - Ara Öğün Alternatifi

Hamile kalmadan önce ara öğün yapma alışkanlığım yoktu. Öğünlerim arasında da minumum 4 saat geçiyordu. Karatay’ın önerdiği yemek düzeninde takılıyordum ve hiç acıkmıyordum. Hamile kaldıktan sonra doktorun tavsiyesi ile öğün sayımı arttırdım, zaten vücudumun verdiği sinyal de bu yönde. Bu hafta yani 6 hafta itibari ile daha çok acıkıyorum.

Ara öğünlerde genelde süt, kefir ve kuruyemiş ile kuru meyve yiyorum. Bugün ise farklılık yapıp Alpro’nun badem sütünü içtim. Badem sütü kalorisi düşük, kalp ve damar sağlığı için oldukça faydalı ve kalsiyum kaynağı bir içecek. İnek sütü içerdiği laktoz sebebiyle bazı bünyeler için alerjik olabiliyor hatta bir kaynakta okuduğuma göre bu tahmin ettiğimizden daha çok sayıda insanda olan bir durum. Badem sütü bu noktada da iyi bir alternatif.

Daha önce evde Gül Kaynak’ın tarifine göre badem sütü yapmıştım, çiğ bademi 8 saat suda bekletip süzüyorsun, bir ölçü bademe iki ölçü su ekleyerek blendırdan geçiriyorsun ve süzerek içmeye hazır hale getiriyorsun. Süzdüğümde kalan badem parçalarından ayrıca bir karışım yapıp banyoda peeling olarak kullanmıştım. Bu kısmı da bayağı eğlenceliydi :) Her ne kadar badem sütü yapmak gayet kolay bir iş olsa da kolayın kolayına kaçıp hazır paketlere el atabiliyorum.

 

Başka marka var mı bilmiyorum, bunu Makro’dan aldım. Ayrıca Hindistan cevizi sütüde var ki ben onu daha çok seviyorum. Ucuz bir ürün değil, emin olmamakla birlikte 4-5 lira civarındaydı sanırım. Her gün olmasa da haftada iki gün ara öğün alternatifi olarak hayatıma dahil edebilirim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder