Hamile kalmadan önce ara öğün yapma
alışkanlığım yoktu. Öğünlerim arasında da minumum 4 saat geçiyordu. Karatay’ın
önerdiği yemek düzeninde takılıyordum ve hiç acıkmıyordum. Hamile kaldıktan
sonra doktorun tavsiyesi ile öğün sayımı arttırdım, zaten vücudumun verdiği
sinyal de bu yönde. Bu hafta yani 6 hafta itibari ile daha çok acıkıyorum.
Ara öğünlerde genelde süt, kefir ve
kuruyemiş ile kuru meyve yiyorum. Bugün ise farklılık yapıp Alpro’nun badem
sütünü içtim. Badem sütü kalorisi düşük, kalp ve damar sağlığı için oldukça
faydalı ve kalsiyum kaynağı bir içecek. İnek sütü içerdiği laktoz sebebiyle
bazı bünyeler için alerjik olabiliyor hatta bir kaynakta okuduğuma göre bu
tahmin ettiğimizden daha çok sayıda insanda olan bir durum. Badem sütü bu
noktada da iyi bir alternatif.
Daha önce evde Gül Kaynak’ın tarifine göre badem sütü yapmıştım, çiğ bademi 8 saat suda bekletip süzüyorsun, bir ölçü bademe iki ölçü su ekleyerek blendırdan geçiriyorsun ve süzerek içmeye hazır hale getiriyorsun. Süzdüğümde kalan badem parçalarından ayrıca bir karışım yapıp banyoda peeling olarak kullanmıştım. Bu kısmı da bayağı eğlenceliydi :) Her ne kadar badem sütü yapmak gayet kolay bir iş olsa da kolayın kolayına kaçıp hazır paketlere el atabiliyorum.
Daha önce evde Gül Kaynak’ın tarifine göre badem sütü yapmıştım, çiğ bademi 8 saat suda bekletip süzüyorsun, bir ölçü bademe iki ölçü su ekleyerek blendırdan geçiriyorsun ve süzerek içmeye hazır hale getiriyorsun. Süzdüğümde kalan badem parçalarından ayrıca bir karışım yapıp banyoda peeling olarak kullanmıştım. Bu kısmı da bayağı eğlenceliydi :) Her ne kadar badem sütü yapmak gayet kolay bir iş olsa da kolayın kolayına kaçıp hazır paketlere el atabiliyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder